امروز : جمعه 31 فروردین 1403

قیمت میلگرد کاوه تیکمه داش:  

ثابت

قیمت میلگرد خرمدشت تاکستان:  

ثابت

قیمت میلگرد نیک صدرا توس:  

65 تا 80 تومان

افزایش

قیمت میلگرد میانه:  

ثابت

قیمت میلگرد شاهین بناب:  

ثابت

قیمت میلگرد پرشین فولاد:  

ثابت

قیمت میلگرد کیان فولاد ابهر:  

50 تومان در برخی سایزها

افزایش

قیمت میلگرد اردبیل:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد بردسیر کرمان:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آریا ذوب:  

ثابت

قیمت میلگرد گلستان:  

ثابت

قیمت میلگرد هشترود:  

100 تا 150 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آناهیتا گیلان:  

ثابت

قیمت میلگرد سمنان:  

ثابت

قیمت میلگرد آذر فولاد امین:  

ثابت

قیمت میلگرد حسن رود:  

50 تومان

افزایش

فولاد میلگرد کیان کاشان:  

ثابت

قیمت میلگرد سپهر ایرانیان:  

ثابت

قیمت میلگرد سیادن ابهر:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد سیرجان حدید جنوب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد ظفر بناب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد راد همدان:  

50 تومان

افزایش

اخبار آهن آلات

روش های اتصال میلگرد

بهناز میرلوحی
sharif sharif 1399/04/30 0

در این پست می خواهیم در مورد " روش های اتصال میلگرد " بحث کنیم معرفی انواع روش های اتصال میلگرد به طور کل اتصال میلگرد با روش های وصله پوششی، جوشی، اتکایی و مکانیکی می باشند. روش وصله پوششی بیشترین کاربرد در صنعت ساختمان سازی دارد که در نتیجه باعث افزایش طول عمر میلگرد و در نهایت عمر ساختمان…

در این پست می خواهیم در مورد ” روش های اتصال میلگرد ” بحث کنیم

معرفی انواع روش های اتصال میلگرد

به طور کل اتصال میلگرد با روش های وصله پوششی، جوشی، اتکایی و مکانیکی می باشند. روش وصله پوششی بیشترین کاربرد در صنعت ساختمان سازی دارد که در نتیجه باعث افزایش طول عمر میلگرد و در نهایت عمر ساختمان می شود. در عین حال استفاده از روش جوش نیاز به زمان و هزینه ی بالایی دارد. همچنین باید در شرایط جوی و رطوبت مناسب نگهداری شود . با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی انواع روش های جوش و اتصالات در میلگرد بپردازیم.

 

برای ایجاد عملکرد کششی یا به اصطلاح فشاری در میلگرد، باید دو میلگرد را در امتداد به هم وصل کنیم زیرا در طول این مقطع فلزی محدودیت وجود دارد. برای انجام این کار و وصل میلگرد باید خیلی دقت شود و همچنین به جزئیات توجه شود. توصیه می شود که برای وصل میلگرد حتما به آیین نامه ها و استاندارد های جهانی توجه فرمایید.

روش اتصال میلگرد بصورت مکانیکی

در صورت مهیا بودن شرایط مناسب برای وصله پوششی، از این روش استفاده می کنیم اما در غیر این صورت و به هر دلیلی که شرایط پوششی فراهم نباشد، از از روش اتصال مکانیکی بهره می بریم. 

 

استفاده کردن از وصله مکانیکی در حالات گفته شده  زیر می تواند لازم یا مناسب باشد:

۱- آیین نامه ها مجوز  استفاده از وصله پوششی را برای میلگردهای با ضخامت  بالا نمی دهد.

۲- فاصله میلگردها از همدیگر به قدری کم باشد که استفاده از وصله پوششی میسر نباشد. این اختلال به طور کل در مقاطعی  مثل ستون ها که تحت تاثیر نیروی زیاد هستند و به  میلگرد نیاز دارند رخ می دهد.

۳-  در صورتی که الزامات آیین نامه برای وصله کششی پوششی سبب بالا رفتن طول وصله شود، این حالت برای میلگردهای با ضخامت  بالا  یا میلگردهای دارای پوشش با چسبندگی خیلی کمتر اتفاق می افتد. در این حالت استفاده از وصله مکانیکی می توانند مناسب تر باشد.

در هنگام استفاده از وصله مکانیکی ممکن است محدودیت هایی در کار با تجهیزات یا رویه اجرا وجود داشته باشد که این محدودیت ها می تواند در نحوه طراحی تاثیرگذار باشد. بعضی از این موارد عبارتند از:

فاصله و پوشش میلگردها

در آیین نامه های رسمی حداقل فاصله مورد نیاز بین میلگردها برای استفاده از وصله پوششی قبلا مشخص شده است. این آیین نامه حداقل فاصله را بر طبق  نوع وصله و تجهیزات مورد کاربرد جهت  اجرا وصله تعیین کرده است. همچنین بیان می کند که نصب زیگزاگی وصله میلگرد  می تواند به ایجاد فاصله لازم برای اجرا کمک کنند ولی عدم اجرا زیگزاگی وصله ها در سختی طولی و شکل پذیری موردنیاز وصله تاثیری ندارد.

علت های جوش کاری آرماتور یا میلگرد

در حال حاضر به دلایل زیر در صنعت ساختمان سازی از جوشکاری آرماتورها استفاده می شود :

الف) در صورتی که وزن یا طول ستون ها از میزان استاندارد میلگرد بیشتر باشد

ب) برای ساختن اقتصادی شبکه های آرماتوربندی

ج) جهت تعمیر یا بازسازی ساختمان های بتنی

د)برای وصل کردن میلگرد به سایر اجزای فولادی سازه به طور مثال جهت وصل کردن به پایه های خوابانده شده در بتن.

سایر موارد:

برای سازه های خیلی ویژه مثلا برای جوشکاری کردن فولاد ضد زنگ یا استنلس در محیط های مرطوب که خورندگی بالایی دارند.

نکته قابل ذکر آنکه ممکن است اتصال آرماتور به دیگر فولادهای جوش پذیر به جهت  بالا بردن استقامت و مقاومت آرماتور انجام شود. در چنین مواردی همیشه باید تاثیر جوشکاری را به روی شکل قطعات مد نظر قرار داد. همچنین ممکن است آرماتور به دیگر فولادها توسط خال جوش اتصال یابد که این هم برای ثابت کردن موقعیت این اجزا انجام می شود. در اینجا نیز باید اثر جوشکاری بر روی قطعات مد نظر قرار گیرد.

از بازرسی عمومی میلگرد ها و جوش پذیری چه می دانید ؟

در آغاز کار جوشکاری و حین انجام کار یا به وجود آوردن هر نوع تغییری در سازه که به مونتاژ یا هر عمل اتصال دیگری مرتبط باشد باید بازرسی های لازم توسط مهندس ناظر انجام شود. این اقدامات در بردارنده ی موارد زیر می باشند:

الف) از همه ی تجهیزات و ابزار کار در ساختمان باید دیده شود.

ب) باید همه ی میلگرد ها با موارد دیگر که در فرآیند ساخت مورد کاربرد قرار می گیرند مطابقت داشته باشد.

ج) از افراد متخصص و دارای گواهینامه های لازم جهت جوشکاری آرماتور ها و وصله میلگرد استفاده شود تا از به وجود آمدن هرگونه خطای انسانی یا خسارت جانی و مالی جلوگیری شود .

دیگر روش اتصال میلگرد : به صورت پوششی

به طور کل پیوستگی در وصله های پوششی میلگرد ایفا کننده ی نقش اصلی در انتقال نیرو به توسط آرماتور هستند. پیوستگی بین میلگرد مسلح کننده و بتن در اثر موارد زیر به وقوع می پیوندد:

 

الف) در صورتی که برآمدگی ها و فرورفتگی های روی سطح میلگرد آجدار در بتن درگیر شود.

ب) در صورت به وجود آمدن اصطکاک بین سطح میلگرد یا اطراف محصول

ج) به دلیل به وجود آمدن چسبندگی بین فولاد و بتن

از موارد گفته شده تنها مورد اول از علل مهم بوجود آمدن پیوستگی می باشد. متخصصان آهن آنلاین آرسیس فولاد ارائه دهنده مشاوره رایگان در خصوص انواع روش های جوش میلگرد و همچنین وصله میلگرد یا در حوزه های نبشی و ناودانی  می باشند. با ما در تماس باشید. 

برای اطلاعات بیشتر به صفحات شبکه های اجتماعی ما سر بزنید . در اینستاگرام کلی مطلب در مورد نبشی و ناودانی و ورق فلزی بیابید !!