امروز : پنج شنبه 22 شهریور 1403

قیمت میلگرد کاوه تیکمه داش:  

ثابت

قیمت میلگرد خرمدشت تاکستان:  

ثابت

قیمت میلگرد نیک صدرا توس:  

65 تا 80 تومان

افزایش

قیمت میلگرد میانه:  

ثابت

قیمت میلگرد شاهین بناب:  

ثابت

قیمت میلگرد پرشین فولاد:  

ثابت

قیمت میلگرد کیان فولاد ابهر:  

50 تومان در برخی سایزها

افزایش

قیمت میلگرد اردبیل:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد بردسیر کرمان:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آریا ذوب:  

ثابت

قیمت میلگرد گلستان:  

ثابت

قیمت میلگرد هشترود:  

100 تا 150 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آناهیتا گیلان:  

ثابت

قیمت میلگرد سمنان:  

ثابت

قیمت میلگرد آذر فولاد امین:  

ثابت

قیمت میلگرد حسن رود:  

50 تومان

افزایش

فولاد میلگرد کیان کاشان:  

ثابت

قیمت میلگرد سپهر ایرانیان:  

ثابت

قیمت میلگرد سیادن ابهر:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد سیرجان حدید جنوب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد ظفر بناب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد راد همدان:  

50 تومان

افزایش

مواردی که در این مطلب میخوانید:

کاربرد ورق آلیاژی

از اولین محصولاتی که پس از اختراع آهن تولید شد ورق آلیاژی (فلزی) است. این ورق ها از پرکاربردترین محصولات فلزی به شمار می روند.

کاربرد وسیع و متنوع ورق فلزی باعث شده است که طیف گسترده‌ ای از ورق‌های فلزی با ویژگی های مختلف تولید شود که پاسخگوی تمامی بخش‌های صنعت باشد. به ترکیب یک یا چند عنصر مختلف، آلیاژ گفته می شود. آلیاژسازی به هدف بهینه‌ سازی و ارتقای خواص مکانیکی و شیمیایی صورت می ‌گیرد. ترکیب فلزهای مختلف با یکسری از عناصر منجر به ایجاد آلیاژ می شود که به عنوان ماده اولیه تولید ورق‌های آلیاژی می باشد. به طور کلی ورق‌های آلیاژی نسبت به انواع غیرآلیاژی، مقاومت بیشتری در برابر دماهای بسیار بالا، بسیار پایین و محیط‌های خورنده دارند. در ادامه به صورت کامل به بررسی ورق آلیاژی و آشنایی با کاربرد آن می‌ پردازیم.

ورق آلیاژی

ورق آلیاژی چیست؟

ورق آلیاژی به نوعی از ورق های فلزی گفته می شود که ماده اولیه ساخت آن از آلیاژهای مختلف باشد. همانطور که گفتیم آلیاژ ترکیبی از عناصر فلزی و غیرفلزی می باشد. در طی فرآیند آلیاژ سازی در ابتدا عنصر فلزی پایه ذوب شده و سپس عناصر دیگر به صورت مذاب به آن اضافه خواهد شد. عناصر موجود در ترکیب شیمیایی قیمت انواع ورق آلیاژی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

بیشتر فلزات به صورت خالص نقطه ذوب بالایی دارند و در این حالت نرم هستند. همچنین در حالت خالص واکنش پذیری بیشتری دارند و این امر کاربرد آن‌ها را به صورت خالص در صنایع با مشکل مواجه می‌کند. بنابراین استفاده از ورق های آلیاژی بسیار کارآمد است زیرا خواص فیزیکی و شیمیایی مناسبی دارند.

بر اساس درصد عناصری که در ورق های آلیاژی به کار رفته، دارای دو نوع پرآلیاژ و کم ‌آلیاژ است. در صنعت اکثر فلزات به صورت آلیاژ مورد استفاده قرار می گیرند زیرا شکل پذیری، انعطاف پذیری، رسانایی الکتریکی مناسبی دارند همچنین ورق آلیاژی قابل بازیافت بوده و برای محیط زیست نیز خطری ندارند. همین ویژگی باعث افزایش کاربرد این محصولات در بسیاری از صنایع می شود.

انواع ورق آلیاژی فولادی

فولاد از گسترده ترین آلیاژهای صنعتی در سراسر دنیاست. و علت آن گسترش عناصر آلیاژی ‌‌توسط عنصر آهن است. اگر به ترکیب فولاد فلزهای مختلفی اضافه شود، می توان انواع متنوعی از ورق های آلیاژی را تولید کرد.

 به عبارت دیگر فولاد آلیاژی از آهن می باشد که با افزودن درصدهای متغیرهایی از کربن، سیلیسیوم، منگنز، فسفر و گوگرد تشکیل می‌شود. از دو نظر درصر عناصر آلیاژی و عناصر آلیاژ پایه می توان آنها را در انواع مختلفی تقسیم بندی کرد.

در این قسمت پرکاربرد ترین انواع ورق آلیاژی فولادی را نام خواهیم برد:

ورق A283

از مزایای ورق فولادی A283 دارای قابلیت جوشکاری و خمش بالا می باشد. این آلیاژ در ساخت دیگ بخار، مخازن تحت فشارهای پایین، سیم‌ پیچ، لوله و مقاطع به کار گرفته می شود.

ورق CK45

این فولاد دارای ترکیب شیمیایی عناصر آلیاژی سیلیسیوم و منگنز است. این ورق در ساخت ماشین آلات سنگین کشاورزی، میل‌ لنگ‌های صنعتی، محور پمپ‌ها و شافت تراشکاری به کار می رود. از مهم‌ترین ویژگی‌های این ورق استحکام و سختی بالا و مقاومت در برابر محیط‌های خورنده است.

ورق A516

در ترکیب ورق آلیاژی فولادی A516 عناصری از قبیل منگنز، مولیبدن و کروم وجود دارد. سختی و تحمل فشار بالا از مهم‌ ترین ویژگی‌های این ورق آلیاژی است. از این ورق در ساخت اتصالات و مخازن تحت فشار استفاده می‌شود. این محصول نوعی ورق آتشخوار بوده که کاربرد زیادی در ساختمان‌ سازی دارد.

ورق آلیاژی MO40

این نوع ورق آلیاژی سخت است و دارای قابلیت عملیات حرارتی است. این نوع ورق آلیاژ دارای کاربرد وسیعی در صنایع نفت و گاز است. در ترکیب شیمیایی این فولاد عناصر کربن و منگنز وجود دارد همچنین وجود عناصر کروم، مولیبدن و درصدهای کمی از عناصر فسفر و گوگرد در این آلیاژ خواص مختلفی همانند مقاومت سایشی، مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر ضربه دارد. این ورق آلیاژی در تجهیزات درون چاهی صنایع نفت و گاز، قطعات در معرض فشار مانند پیچ و مهره، قاشق و چنگال و ساخت دستگاه‌های صنعتی استفاده می ‌شود.

ورق آلیاژی St52 یا ورق سیاه

این نوع ورق آلیاژی کم‌ کربن و آتش‌ خوار است. این ورق به دلیل کاهش حجم مصرفی فولاد، باعث کاهش هزینه ‌ها در پروژه‌ های عمرانی شده است. همچنین ویژگی هایی از قبیل استحکام و شکل پذیری دارد و این به دلیل وجود عناصر سیلیسیوم و منگنز در ترکیب این آلیاژ می باشد. از ورق سیاه در ساخت ریل، بدنه جرثقیل، اسکلت پل و دیواره قطعات صنعتی به کار می‌ رود.

کاربردهای ورق آلیاژی

کاربردهای انواع ورق آلیاژی

همانزور که بارها گفتیم این تکنولوژی در صنعت کاربردهای زیادی دارد. آهن معمولی از کاربردی ترین فلزهای جهات است ولی به دلیل دوام پایین برای صنایع جدید استفاده چندانی ندارد. به‌ همین دلیل با ایجاد تغییراتی در ترکیب شیمیایی این فلز موفق به تولید ماده‌ ای محکم ‌تر و بادوام ‌تر از خود آهن شدند که امروزه با نام ورق آلیاژی در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

این ورق های آلیاژی به دلیل ویژگی های زیادی که دارند و مزایایی همچون استحکام بالا، سختی بالا و غیره در صنایع صنایع هواپیماسازی، صنایع راه ‌سازی و شهرسازی، صنعت کشتی سازی ساخت قطعات و غیره کاربرد دارند. همچنین مقاومت ورق آلیاژی به اسید کاربرد آن را در صنایع داروسازی، نفت و پتروشیمی نیز افزایش داده است.

به طور کلی ورق آلیاژی در صنایع نفت، صنایع غذایی، ساخت پالایشگاه ‌ها و هر جایی که در آن روغن و فشار و دماهای خیلی پایین و یا خیلی بالا باشد مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

مزایای استفاده از ورق آلیاژی

ورق های آلیاژی به دلیل استفاده زیادشان در صنعت و در حوزه های مختلف مزایای زیادی دارند. در این قسمت به چند نمونه از مزایای آنها اشاره خواهیم کرد:

مواردی که نام بردیم تنها چندین نمونه از مزایای استفاده از این ورق‌ها در صنایع مختلف است.

قیمت انواع ورق آلیاژی

همانطور که بالاتر اشاره کردیم ورق های آلیاژی انواع مختلفی دارند. در حالت کلی ورق های آلیاژی تولید شده به روش های مختلف و مدل های گوناگون قیمت‌های متفاوتی دارند‌. قیمت این ورق ها با هر سایز و ضخامتی ممکن است متغیر باشد. بهتر است لزوم قیمت گذاری این محصولات بر اساس وزن آن‌ها و با بررسی ابعاد ورق‌ها مشخص شود. بنابراین واحد وزن معیار مناسبی ‌برای قیمت گذاری ورق‌های آلیاژی است.

خرید و فروش ورق فولادی آلیاژی

کشور ایران تنها وارد کننده ورق آلیاژی خاورمیانه است. برای مثال ورق آلیاژی CK45 از کشورهای اوکراین و کره جنوبی وارد ایران می‌شود. ورق های آلیاژی کاربردهای پیشرفته ای در صنعت دارند و رشد و توسعه در افزایش واردات ورق آلیاژی، نشان ‌دهنده روند رو به توسعه و رشد صنایع در ایران و کشورهای ذکر شده است.  

در صورتی که قصد خرید انواع ورق فولادی آلیاژی را داشتید می توانید با کارشناسان شرکت آرسیس فولاد در تماس باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند.

مرکز فروش ورق آلیاژی در تهران

آرسیس فولاد یکی از مراکز فروش ورق آلیاژی در تهران می باشد. آلیاژها یک ماده رایج و پرکاربرد در ساخت و ساز، مهندسی و صنعت است. دلیل ایجاد فولادهای آلیاژی بهبود خواص مکانیکی یا فیزیکی فلز مانند استحکام، کارایی یا مقاومت در برابر خوردگی است. بنابراین شما برای خرید انواع ورق آلیاژی را داشتید می توانید با کارشناسان ما در مرکز فروش ورق آلیاژی در تهران در تماس باشید تا شما را راهنمایی نمایند.