امروز : پنج شنبه 4 اردیبهشت 1404

اخبار آهن آلات

انواع خاموت و کاربرد های آن

بهناز میرلوحی
حسن علی پناهی 1399/03/10 ۰

در این مقاله با انواع خاموت و کاربرد های آن آشنا می شویم. جهت مستحکم نمودن سازه ها از مصالح و قطعات مختلفی استفاده می شود تا بتواند در مقابل انواع فشارها و ضربات خارجی مانند زلزله مقاومت بالایی داشته باشد. میلگردها از مصالحی هستند که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده زیادی قرار می گیرند و به صورت های…

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

در این مقاله با انواع خاموت و کاربرد های آن آشنا می شویم.

جهت مستحکم نمودن سازه ها از مصالح و قطعات مختلفی استفاده می شود تا بتواند در مقابل انواع فشارها و ضربات خارجی مانند زلزله مقاومت بالایی داشته باشد.

میلگردها از مصالحی هستند که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده زیادی قرار می گیرند و به صورت های مختلف طولی و عرضی در ساختمان به کار گرفته می شوند.

خاموت به میلگردهایی گفته می شود که به صورت عرضی در سازه به کار می روند و سبب استحکام بخشیدن به سازه می گردند.

 تاریخچه خاموت

در سال ۱۹۷۱ میلادی به علت مقاوم نبودن سازه ها در ژاپن بسیاری از ساختمان های آن تخریب و دچار مشکل شد. پس از این حادثه مهندسین ساختمانی بر آن شدند

تا سازه هایی با مقاومت بالاتر را ایجاد کنند تا در برابر عوامل مختلف مانند زلزله و طوفان های شدید به راحتی تخریب نگردند.

در پایان پس از انجام مطالعات مختلف، استفاده از خاموت راه حلی مناسب جهت مقاوم سازی بود که هم اکنون نیز در سازه های مختلف در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.در این مطلب همه چیز در مورد  انواع خاموت و کاربرد های آن ارائه شده است.

همه چیز در مورد خاموت و کاربرد های آن

میلگردها به دو شکل طولی و عرضی وجود دارند که میلگردهای طولی را در راستای طول سازه مورد استفاده قرار می دهند و میلگردهای عرضی را عمود بر میلگردهای طولی و در عرض سازه استفاده می کنند.

به میلگردهایی که به صورت عرضی استفاده می شوند خاموت گفته می شود. در واقع با خم کردن میلگردها و استفاده آنها به صورت عرضی خاموت تولید می شود که سازه را در مقابل فشارهای خمشی و پیچشی محافظت کرده و مقاومت آن را بالا می برد.

انواع مختلف خاموت

خاموت ها را بسته به نوع استفاده در انواع و اندازه های مختلفی تولید می کنند. استاندارد های مخصوصی برای سایز خاموت ها وجود دارد که هر یک را در جای مخصوصی مورد استفاده قرار می دهند. خاموت ها را در ۶ دسته کلی طبقه بندی می کنند که عبارتند از:

  • خاموت مارپیچی
  • خاموت معمولی
  • خاموت سنتی
  • خاموت ربات
  • خاموت سلولار
  • وخاموت مهندسی.

خاموت های سنتی مربعی شکل بوده و بسیار پرکاربرد می باشند. خاموت های مارپیچی را نیز به وسیله دستگاه cnc  تولید می کنند و در سازه های مختلف مورد استفاده قرار می دهند.

خاموت های سلولار نوع پیشرفته خاموت می باشند و دارای مقاومت بسیار بالایی می باشند. خاموت های ربات نیز مانند خاموت مارپیچ می باشند و به وسیله دستگاه cnc ساخته می شوند. alh شما می توانید برای اطلاع از قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت ورق فلزی و محصولات دیگر با کارشناسان آرسیس فولاد تماس بگیرید.

مطالب مرتبط