استانداردهای تولید نبشی
استانداردهای تولید نبشی در کشور ما از پارامترهای مختلفی مانند وزن نبشی، اندازه بال ها، ضخامت آنها، سطح مقطعی که دارند و دیگر موارد پیروی می کند. به علت کاربرد فراوان نبشی ها در صنعت و ساختمان کارخانه های مختلفی در ایران به تولید این مقاطع فولادی در انواع مختلف می پردازند. نبشی ها را در انواع نبشی های بال…
استانداردهای تولید نبشی در کشور ما از پارامترهای مختلفی مانند وزن نبشی، اندازه بال ها، ضخامت آنها، سطح مقطعی که دارند و دیگر موارد پیروی می کند. به علت کاربرد فراوان نبشی ها در صنعت و ساختمان کارخانه های مختلفی در ایران به تولید این مقاطع فولادی در انواع مختلف می پردازند. نبشی ها را در انواع نبشی های بال مساوی و بال نامساوی تولید می کنند و مصرف خاصی را برای هر یک در نظر می گیرند. در این مقاله تعریف نبشی و روش های تولید آن و همچنین استانداردهای تولید نبشی به صورت کامل بیان شده است.
نبشی و انواع آن چیست؟
همانطور که حتما می دانید نبشی از مقاطع پرکاربرد در ساختمان سازی می باشد؛ در صنایع مختلف نیز از این مقطع فولادی استفاده فراوانی می گردد. نبشی ها از انواع پروفیل های باز بوده که از دو ضلع که عمود بر یکدیگر می باشند تشکیل شده اند. برای نشان دادن نبشی ها در نقشه از حرف انگلیسی L استفاده می کنند. در جلوی L اعدادی را می نویسند که نشان دهنده اندازه اضلاع نبشی می باشد.
نبشی ها را در انواع مختلف بال مساوی و بال نامساوی تولید کرده که تفاوت این دو در اندازه بال هایشان می باشد و کاربرد نبشی بال مساوی بسیار گسترده از نوع دیگر می باشد. همچنین با توجه به جنسی که نبشی ها دارند آنها در انواع نبشی استیل، نبشی گالوانیزه، نبشی آلومینیوم و غیره تولید کرده و در شرایط محیطی مختلف مورد استفاده قرار می دهند.
استانداردهای تولید نبشی
استانداردهای مختلفی در کشورهای مختلف برای تولید نبشی ها به کار می رود که عبارتند از: استاندارد DIN EN 10056-1، ASTM A36، ASTM S1-36، GOST 8510 و GOST 8240. در استانداردهای تولید نبشی طول و ضخامت های مشخصی وجود دارد که باید نبشی ها را بر اساس این استانداردها تولید کرد. طول های 6 الی 12 متر و ضخامت های 2 الی 5 میلی متر، استانداردهای مورد نظر تولید نبشی باشند.
استانداردهای تولید نبشی را در یک جدول مهندسی به نام جدول اشتال ذکر کرده اند که کارخانه های مخالف در هنگام تولید نبشی به آن توجه می نمایند.
محاسبه وزن نبشی
برای محاسبه وزن نبشی از فرمولی که توسط مهندسین نوشته شده است استفاده می کنند و با توجه به اعداد موجود در جدول اشتال و استفاده از آنها در فرمول یاد شده، وزن نبشی را به طور دقیق محاسبه می کنند.
فرمول محاسبه وزن نبشی از این قرار است: اندازه بال نبشی * طول نبشی * ضخامت نبشی * 7850*2
کاربردهای نبشی در صنعت و ساختمان
از نبشی ها در ساختمان سازی برای اتصال پل ها به ستون ها و اتصال ستون ها به صفحات در فونداسیون استفاده می شود. همچنین از نبشی ها در ساخت خرپا و ساخت استون ها نیز استفاده می کنند. انواعی از نبشی ها به نام نبشی لقمه نیز وجود دارد که دارای ابعاد کوچکتری نسبت به نبشی های شاخه ای می باشند و از آنها در ساخت آسانسورها استفاده می شود.
قیمت نبشی در بازار ایران
به طور کلی قیمت آهن آلات مختلف در تمامی کشورها متاثر از قیمت جهانی آهن و نوساناتی که در بازار دلار است، می باشد در ایران نیز قیمت نبشی را با توجه به قیمت جهانی آهن تعیین می کنند و با توجه به وزنی که نبشی دارد آن را قیمت گذاری می کنند. شما می توانید برای اطلاع از قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت ورق فلزی و محصولات دیگر با کارشناسان آرسیس فولاد تملاس حاصل فرمایید.