تاثیر نوسانات قیمت دلار روی صادرات ورق آهن و نبشی و ناودانی
در این پست به تاثیر نوسانات قیمت دلار روی صادرات ورق آهن و نبشی و ناودانی خواهیم پرداخت به طور کل بر هیچکس پوشیده نیست که قیمت دلار و نرخ ارز چه تاثیری رو صادرات ناودانی و ورق آهن می گذارد مخصوصا در این چند سال گذشته شاهد تاثیر نوسانات قیمت دلار بر روی قیمت های داخلی اقلام فولادی بودیم.…
در این پست به تاثیر نوسانات قیمت دلار روی صادرات ورق آهن و نبشی و ناودانی خواهیم پرداخت
به طور کل بر هیچکس پوشیده نیست که قیمت دلار و نرخ ارز چه تاثیری رو صادرات ناودانی و ورق آهن می گذارد مخصوصا در این چند سال گذشته شاهد تاثیر نوسانات قیمت دلار بر روی قیمت های داخلی اقلام فولادی بودیم. این تغییرات می توانند در روی قیمت صادراتی نیز بسیار موثر باشند .
در این مقاله به بررسی نکاتی درباره اهمیت صادرات ناودانی و همچنین ورق های فولادی طبق منابع معتبر از جمله ایسنا می پردازیم. خیلی از تولیدکننده های محصولات فولادی به خودی خود به کشورهای خارجی وابسته هستند و در این میان خیلی از کشورها به علت عدم توانایی در تولید و تامین نیاز های صنعتی در حوزه ی ناودانی رو به وارد کردن اقلام فولادی و یا حتی مواد اولیه می کنند.
ورق سیاه، یکی از پرکاربردترین دستههای آهن آلات می باشد که در طیف خیلی وسیعی در قسمت های گوناگون صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. این ورقها از روش های نورد گرم و استانداردهای گوناگون تولید می شوند و به طور کل در دو دسته معمولی و صنعتی دسته بندی می شوند. قیمت ارز و نوسانات دلار روی تعیین قیمت ورق سیاه و انواع ورق های فولادی نیز بسیار موثر است و باید مدنظر داشته باشید که هنگام به وجود آمدن تغییرات در سطح قیمت، صادرات ورق های فلزی نیز دچار تغییرات و اختلالات می شود.
ناودانی یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد و محبوب است که سطح مقطع آن به شکل U انگلیسی بوده و به سه صورت پرسی، نورد سرد و نورد گرم تولید میشود. در دنیای فولاد و آهن آلات برای صادر کردن ناودانی نیز باید به تغییرات نرخ و ارز و نوسانات در بورس نیز توجه داشته باشیم. مجموعه آرسیس فولاد با بهره گیری از نیروهای متخصص و تجربه های درخشان در بورس، اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما عزیزان قرار خواهد داد. در این متن قصد داریم به بررسی کشورهایی بپردازیم که صادرات ورق و ناودانی به آنها صورت میگیرد، سپس تاثیرات نوسانات قیمت دلار بر هر یک از آنها را بررسی خواهیم کرد.
صادرات ورق آهن و ناودانی به کشورهایی مثل ازبکستان، عراق، ترکیه و گرجستان انجام می شود.
نگاهی به صادرات ورق آهنی در ایران
تا قبل از زیاد شدن تحریم های اقتصادی کشور ما بیشترین و بالاترین میزان صادرات مقاطع فولادی به خصوص ورق های فولادی و ناودانی را به اروپا داشت اما با قطعی شدن و سخت شدن تحریم ها این امر کاهش پیدا کرد. از بین کل صادرات مقاطع فولادی ده درصد از کل صادرات به ورق گرم اختصاص یافته است.
صادرات ورق آهن و نوسانات دلار
طبق بررسیهای انجام شده ورق صادراتی تقاضای بسیار بالایی دارد، اما دقت کنید که عوامل زیادی نیز میتواند بر نوسانات قیمتی صادرات ورق تاثیر بسزایی داشته باشند که میتوان به قوانین صادره در گمرک و مواد اولیه تولید کننده ورق (سنگ آهن، آهن اسفنجی و اسلب) اشاره کرد.
صادرات ورق آهنی به چه کشورهایی صورت میگیرد؟
در این قسمت قصد داریم صادرات ورق به کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار دهیم.
صادرات ورق به کشورهای ازبکستان، با گذشت زمان بیشتر شده و دلیل آن نیز ارتقای رابطه ایران با کشورهایی است که در قسمت آسیای میانه واقع شدهاند.
از مهمترین بازارهای هدف ایران به منظور صادرات ورق سیاه، کشور گرجستان می باشد، که ایران میتواند صادرات ورق سیاه را از طریق این کشور به دیگر کشورهای اروپایی انجام دهد و از آن جهت که تعرفه گمرکی در این کشور از بین رفته است، میزان صادرات این مقطع شدت یافته است. گرجستان نیز مثل کشور ترکیه استانداردهای خاصی را برای واردات ورق سیاه مدنظر گرفته است. بیشترین صادرات ایران به این کشور نیز بیشتر از طریق مرز زمینی صورت میگیرد.
قیمت ناودانی صادراتی علاوه بر قیمت دلار به چه عوامل دیگری وابسته است؟
با توجه به گفته های قبلی تا به اینجای کار گفتیم که نوسانات قیمت در سطح کشور روی صادرات قیمت ناودانی بسیار تاثیرگذار است. اما این مورد را مد نظر بگیرید که قیمت شمش فولادی و همچنین قیمت های پایینی که از سمت کارخانه های چینی مطرح می شود عوامل خیلی مهم و تاثیرگذار در به وجود آمدن نوسانات قیمت صادراتی می شود.
نوسانات صادرات ناودانی امسال نسبت به سال گذشته چه روندی طی کرده است؟
به طور کل صادرات ناودانی معمولاً به کشورهای همسایه که فاقد تولیدات ناودانی هستند، مثل پاکستان، افغانستان و عراق انجام می شود. در عین حال واردات ناودانی بیشترین سطح کاهش خود را دیده است و به طرز چشمگیری افت داشته است. علت این امر آن است که با توجه به خودکفایی کسب کرده در این مدت، تولیدات داخلی نیاز ما را به این محصول پاسخ میدهد. طبق نظر کارشناسان شرکت آرسیس فولاد صادرات ناودانی امسال نسبت به سال گذشته روند نزولی را طی کرده و از مهمترین علل آن میتوانیم به نوسانات قیمت دلار و تحریمها اشاره کنیم.
برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان آهن آنلاین آرسیس فولاد تماس بگیرید . تلفن تهران 54774