لوله درزدار
انواعی از پروفیل های پرمصرف فولادی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد لوله می باشد. لوله ها را در دو نوع درزدار و بدون درز تولید می کنند که هر یک دارای ویژگی های مخصوص به خود بوده و روش تولید ویژه ای دارند. برای تولید لوله های درزدار ورق های فلزی را به یکدیگر جوش می…
انواعی از پروفیل های پرمصرف فولادی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد لوله می باشد. لوله ها را در دو نوع درزدار و بدون درز تولید می کنند که هر یک دارای ویژگی های مخصوص به خود بوده و روش تولید ویژه ای دارند. برای تولید لوله های درزدار ورق های فلزی را به یکدیگر جوش می دهند و لوله را تولید می کنند. اما روش تولید لوله های بدون درز کاملا متفاوت بوده و نیازی به جوشکاری ندارد. در این مقاله به معرفی لوله های درزدار و چگونگی تولید آنها پرداخته شده است.
انواع لوله ها
لوله ها در صنایع مختلف دارای اهمیت فراوانی می باشد و از آنها در موارد مختلفی مانند انتقال سیالاتی مانند آب، نفت و گاز استفاده می شود. لوله ها را در انواع مختلف پلیمری و فلزی تولید می کنند که لوله های فلزی به علت دوام و استحکام بالایی که دارند مورد توجه صنایع مختلف قرار دارند. برای تولید لوله های فلزی روش های مختلفی به کار گرفته می شود و برای این کار ورق های فلزی را به خم کرده و به یکدیگر حوش می دهند و یا این که هیچ گونه جوشی برای تولید لوله ها به کار گرفته نمی شود. انواع لوله های بدون درز و درز دار در ادامه توضیح داده شده است.
لوله درزدار چیست؟
لوله های درزدار یکی از انواع مهم لوله ها می باشند که در صنعت و ساختمان کاربرد بسیاری دارند. برای تولید این لوله ها ورق های فلزی را پس از برش دادن توسط روش نورد به صورت گرد و لوله مانند در می آورند و پس از آن برای اتصال دو سر لوله به یکدیگر از روش های جوشکاری مختلف استفاده می کنند و درزی را در محل اتصال لوله ایجاد می کنند و به همین دلیل به این لوله ها لوله درزدار گفته می شود.
انواع روش های جوشکاری در تولید لوله درزدار
روش های جوشکاری مختلفی برای جوش دادن و اتصال دو سر ورق های فلزی و ایجاد لوله به کار می رود که این روش ها عبارتند از روش جوشکاری ERW و روش جوشکاری HFI. روش اول کاربرد بیشتری داشته و مکانیسم آن به بدین صورت است که با ایجاد جریان الکتریکی زیاد در لبه های لوله، این لبه ها ذوب می گردند و می توان دو لبه را به یکدیگر متصل کرد. الکترود خاصی در این روش مورد استفاده قرار نمی گیرد و تنها به وسیله دستگاه جوش جوشکاری انجام می شود.
روش HFI دارای کیفیت بالاتری نسبت به روش قبلی می باشد و در آن از فرکانس های بالا جهت ذوب شدن لبه ورق های فلزی استفاده می شود.
لوله بدون درز چگونه تولید می شود؟
لوله بدون درز یا مانیسمان بر خلاف لوله درزدار دارای هیچ گونه شکاف و درزی نمی باشد و از این رو از این نوع لوله ها برای مصارف صنعتی استفاده می شود. در تولید لوله های مانیسمان شمش های فولادی را حرارت داده و توسط روش نورد به صورت گرد در می آورند. این لوله ها از مقاومت بالاتری در برابر انواع فشار و همچنین حرارت های بالا برخوردار است و دارای قیمت بالاتری نسبت به لوله های درزدار می باشد.
شما می توانید برای اطلاع از قیمت محصولات فولادی مختلف مانند لوله ای درزدار و بدون درز و همچنین قیمت نبشی و میلگرد با کارشناسان آرسیس فولاد تماس گرفته و از آخرین قیمت ها مطلع شوید.