

انواع میلگرد و کاربرد آنها: راهنمای جامع + مشاوره رایگان خرید


مثال هایی از انواع میلگرد و کاربرد آن ها اگر بخواهیم از لحاظ مکانیکی میلگرد ها را دسته بندی کنیم . اشکال مختلف میلگرد ها را به چند بخش کلی تقسیم نمود. که عبارتند از انواع میلگرد های صاف که یک آن را نشان می دهند. و نوع دیگر میلگرد آجدار ساده می باشد که در صورت پیچیده بودن آج…
فهرست مطالب
مثال هایی از انواع میلگرد و کاربرد آن ها
اگر بخواهیم از لحاظ مکانیکی میلگرد ها را دسته بندی کنیم . اشکال مختلف میلگرد ها را به چند بخش کلی تقسیم نمود.
که عبارتند از انواع میلگرد های صاف که یک آن را نشان می دهند. و نوع دیگر میلگرد آجدار ساده می باشد که در صورت پیچیده بودن آج های آن این نوع میلگرد را سخت با آج های پیچیده می نامند .
نوع چهارم میلگرد ، نوع سخت آن با آج پیچیده است که تنها یک آج دارد . در ادامه این مطلب از آرسیس فولاد اشکال مختلف میلگرد ها را با یکدیگر بررسی میکنیم.
میلگرد رکابی
برای نگه داشتن میلگرد های عمودی یا طولی در حالت ممتد از میلگرد رکابی استفاده می شود.
میلگرد ادکا
جهت حفظ نیروی برشی و لنگر های غیر مثبت در تکیه گاه تیر کاربرد دارد.
میل گرد راستا
و میلگرد راستا برای افزایش استقامت کششی بتن به کار می رود.
میلگرد خرک
و میلگرد خرک برای جا دادن دو شبکه پشت سر هم با فاصله مشخص درون قالب،استفاده می شود.
انواع میلگرد
میلگرد سخت در سه زیر گروه ، ساده ، پیچیده و آج های پیچیده موجود است .
در دستهبندی دیگر، میتوان اشکال مختلف میلگردها را بر اساس کاربردهایشان تقسیمبندی کرد. با این وصف ، رکابی، خرک، نوع سنجاقک و نوع خاموت را در این دسته قرار میدهیم.
در بازار نیز اشکال مختلف میلگرد های کربن دار ، اروپا ، گالوانیزه ، پوشش اپوکسی، ضد زنگ، تقویت شده با پلیمر (جنس فایبرگلاس) می توان نام برد. و با این نام ها به فروش می رسند.
کارخانه های سازنده انواع میلگرد
در ایران کارخانه های ابهر ، کویر کاشان، نطنز، متین ،ظفر ، بناب، آلیاژی یزد وظیفه تولید میلگرد ساده و همچنین نوع آجدار را به عهده دارند.
اگر در این کارخانه ها میلگرد ها با شعاع کمتر از ۳ میلی متر تولید شود دیگر با نام مفتول به فروش می رسد. که این نوع از فولاد را میتوان به صورت کلاف در بازار یافت .
طراحی میلگردها در سایزهای مختلف ، کاربردهای آنها را متفاوت خواهد کرد. به عنوان مثال، میلگرد با سایز حدود یک و نیم سانتیمتر در آرماتوربندی به کار میرود.
همچنین اگر سایت های بزرگتر انتخاب شود به سمت استفاده برای نجاری یا کار های حرارتی یا مفتول به کار میرود.
همچنین میلگرد را می توان از لحاظ نسبت وزن به سایز مورد مقایسه قرار داد طبیعی است که با بالا رفتن سایز میلگرد ها و وزن آنها در مترمکعب بیشتر می شود اما نسبت سایز به وزن با سایز های کوچک بسیار بزرگتر از نسبت سایز به وزن در سایز های بالاتر می باشد .
مثلاً نسبت سایز به وزن میلگرد با سایز شیش و نیم حدود ۳ تا ۴ می باشد اما نسبت سایز به وزن میلگرد آجدار با سایز ۲۵ حدود ۱ تا ۲ می باشد. در ساختمان ها از میلگردهای آج رکابی، اتکا، سنجاقک، خاموت و راستا استفاده میشود که عملکردهای مختلفی و کاربردهای گوناگونی دارند.
میلگرد حرارتی و پاره ای توضیحات
میلگرد حرارتی
مهندسان جهت برطرف کردن تنشهای اضافی در بتن،از میلگرد حرارتی استفاده میکنند. این میلگردها به صورت عمودی قرار میگیرند و حدود ۲ سانتیمتر از قسمت رویی تیر پایینتر هستند. حداقل سطح میلگرد حرارتی ۱.۲۵ سانتیمتر و قطر ۵ سانتیمتر است.
نقش میلگرد حرارتی
عموما تنها وظیفه این میلگرد پیش گیری از اتش سوزی یا استقامت کششی و فشاری نیست بلکه میلگرد حرارتی وظایف دیگری نیز دارد.
۱)برای باربری در سقف تیرچه های بلوک
۲)بعد از مرحله بتن ریزی، برای پیشگیری از شکاف های حرارتی از میلگرد حرارتی استفاده می شود.
3)برای حفظ یکپارچگی دیافراگم سقف منازل از میلگرد حرارتی استفاده می شود.
متخصصان آرسیس فولاد اطلاعات مرتبط با قیمت و انواع میلگرد حرارتی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهند داد.
میلگرد سنجاقی
برای بالابردن استقامت سازه، از میلگرد سنجاقی استفاده میشود. این نوع میلگرد به القاب دیگری مانند قلاب دوخت، آرماتور دوخت و سنجاقکی معروف است.
میلگرد سنجاقی در سازههای بتنی بسیار پرکاربرد است و این به دلیل تأثیر آن بر عملکرد و تغییر حالت ستونهاست.
شکل ظاهری میلگرد سنجاقی مانند یک میلگرد مستقیم با انتهای خم شده است.
شرکت آرسیس فولاد آسمان با به کارگیری دانش و تکنولوژی، نکات ویژهای برای بستن میلگرد سنجاقی و کاربرد آن در اختیار شما عزیزان قرار میدهد.
میلگرد آجدار
میلگرد آجدار به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع میلگردها در صنعت ساختمانسازی شناخته میشود. این میلگردها دارای برجستگیهایی هستند که به صورت آجهای درهم تنیده بر روی سطح آنها قرار دارد. وظیفه اصلی میلگرد آجدار ایجاد چسبندگی بهتر با بتن و افزایش استحکام کششی و فشاری سازه است. به دلیل این ویژگیها، میلگرد آجدار به طور گستردهای در ستونها، تیرها و دالهای بتنی استفاده میشود.
میلگرد کامپوزیتی
میلگرد کامپوزیتی یکی از نوآوریهای جدید در صنعت ساختمان است. این نوع میلگرد از مواد غیر فلزی ساخته شده و معمولاً از فایبرگلاس یا کربن تشکیل شده است. ویژگی بارز میلگرد کامپوزیتی، سبکوزنی و مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و شرایط جوی نامساعد است. به همین دلیل، از این نوع میلگرد در پروژههای خاص همچون پلها و سازههای دریایی استفاده میشود.
میلگرد اکسترا
میلگرد اکسترا با مشخصات فنی ویژه و استحکام بالا طراحی شده است. این میلگردها برای پروژههایی که نیاز به باربری و ایمنی بیشتری دارند، مناسب هستند. مثلاً از میلگرد اکسترا در طرحهای بزرگ مقیاس، مانند برجها و سازههای بلند استفاده میشود.
جمعبندی
در نتیجه، انتخاب میلگرد مناسب با توجه به نوع پروژه و نیازمندیهای خاص آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. هر نوع میلگرد ویژگیها و کاربردهای خاص خود را دارد که میتواند بر بهبود کیفیت و استحکام سازه تأثیرگذار باشد. برای انتخاب صحیح، مشاوره با متخصصان و مهندسان مجرب میتواند به بهترین نتیجه منجر شود.
تیم آرسیس فولاد با ارائه مشاورههای تخصصی و اطلاعات دقیق درباره انواع میلگرد، آماده است تا نیازهای شما را در این زمینه برآورده سازد.
تیم ما همه روزه به شما عزیزان در ارتباط با میلگردهای گوناگون پاسخ میدهد.
برای مشاوره رایگان در خرید میلگرد و به طور کلی خرید و فروش آهنآلات و فولاد با متخصصین ما در ارتباط باشید.
شماره تلفن سریع تهران ما : ۵۴۷۷۴