نبشی فولادی را میتوان یکی از مهمترین مقطع در ساخت سازه های فولادی و مصالح ساختمانی نام برد. نبشی به صورت دو ضلع مقطع عمود بر هم است که یکی از اصلیترین فاکتورهای مصالح در سازه ساختمان است که به صورت ترکیبی با محصولات دیگر و هم به صورت تنها در پروژه های عمرانی و ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه قیمت نبشی و مشخصات آن را بررسی میکنیم.
نبشی پرسی: این نوع نبشی از ورق 6 متری است که از وسط خم شده ساخته می شود که جنس ورق از فولاد میباشد.
در تولید نبشیپرسی ورق های رولی فولادی را برش داده و در دستگاه رول فرمینگ پرس می کنند و محصول را تولید می کنند.
در واقع ماهیت اصلی آن فولاد میباشد .
دستگاه رول فرومینگ از قالب های مختلفی تشکیل شده است. سرعت این دستگاه به حدی بالا است که در مدت کوتاهی تعداد زیادی را تولید میکند.
نبشی فابریک: این محصول از همان آغاز پروسه تولید به شکلنبشی ساخته شده و وارد بازار می شود. برای اطلاع از قیمت نبشی فابریک با کارشناسان آرسیس فولاد تماس بگیرید.
برای تولید نبشی فابریک در ابتدا شمش های فولادی را وارد کوره های حرارتی می کنند. سپس بعد از حرارت دیدن شمش ها، آن ها را از قفسه های نورد ابتدایی عبور می دهند. در این مرحله طول و مقطع آن ها افزایش یا کاهش می یابد. در مرحله بعد شمش های حرارت دیده و نورد داده شده مجددا از قفسه های میانی و پایانی نورد نیز عبور داده می شوند که پس از عبور از این مرحله به نبشی تبدیل می شوند. سپس نبشی های به دست آمده را در اندازه های 6 و 12 متری برش می زنند و روانه بازار می کنند.
مشخصات نبشی ضخامت و اندازه بال ها می باشد که نبشی ها را این دو مشخصه شناسایی می کنند. نبشیها از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته تقسیم میشود. تفاوت آن ها در اندازه بال ها می باشد.
نبشی با بال های مساوی
نبشی با بال های نامساوی
نبشی با بال های مساوی، همانطور که از نام آن مشخص است بال های آن با هم مساوی است و پروفیل هایی با زاویه 90 درجه عمود بر هم و با درج حرف انگلیسی L و به همراه یک عدد زوج حک شده بر روی آن تولید میشود.
برای توضیح بیشتر به مثال زیر دقت نمایید. به عنوان مثال L400 نشان دهنده نبشی با باله ای مساوی و سایز 400 میلی متر است.
نبشی با بالهای نامساوی : در موارد خاص که نمی توان از نبشی با بال های مساوی استفاده کرد به هیمن علت باید نبشیبا بال های نامساوی را جایگزین کرد.
این محصول با استانداردهای ST37 و ST52, ST44 در بازار موجود می باشد که در اجرای پلنهای ساختمانی سایز آن روی نبشی درج میشود که با حرف انگلیسی L و سایز مشخص میشود.
برای مثال نمونه آن L200*300 که حاکی از آن است که پروفیل با بالهای 200 و 300 میلی مترمیباشد. این نبشی در ابعاد و ضخامت های گوناگونی عرضه می شود. تمامی این عوامل در قیمت نبشی تاثیر گذار هستند.
نبشی اسپیرال نیز یکی دیگر از انواع نبشی ها می باشد که نوعی از نبشی های بال مساوی به شمار می رود. برای تولید این نوع از نبشی ها از روش نورد گرم استفاده می شود. نبشی اسپیرال از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و عملیات سوراخ کاری و جوش کاری به راحتی بر روی آن انجام می گیرد.
نبشی سوراخ دار یا نبشی پانچ شده یکی از انواع نبشی ها می باشد که بر روی آن سوراخ هایی ایجاد شده است. این نوع از نبشی را در انواع قفسه های فلزی، ساخت نرده ها و پلکان، پایه های راهرو، ساخت انواع میزهای کار و ساخت بالکن به کار می برند. در فروشگاه های مختلف و همچنین ادارات از قفسه های ساخته شده از نبشی سوراخ دار استفاده می کنند. این نوع از قفسه ها توسط پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند و امکان برداشتن اجناس مختلف از دو طرف آنها وجود دارد. به این نوع از قفسه ها قفسه بندی مشبک نیز گفته می شود و انواع متنوع آن در بازار موجود می باشد. قیمت نبشی سوراخ دار به علت نوسانات قیمت آهن و دلار دارای قیمت ثابتی نمی باشد و برای اطلاع از قیمت آن باید قیمت جهانی آهن و همچنین قیمت ارز را چک نمود.
نبشی کاربردهای بسیار زیادی در صنعت ساخت و ساز دارند. در حالت کلی نبشیها به دو صورت شاخه ای و خرد شده بکار میروند.
قیمت نبشی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
در سازه های دیگر از نبشیخرد شده (لقمه ای ) استفاده می شود که معمولا کاربرد آن در سازه های مربوط به آسانسور است. قیمت نبشی لقمه مانند دیگر محصولات فولادی متاثر از قیمت جهانی آهن و نوسانات ارز می باشد و با توجه به وزنی که دارد قیمت گذاری می شود.
سقف های کرومیتی بر بال بالایی تیرچه نبشی تسمه یا ناودانی کاربرد دارد که در درون بتن قرار می گیرد که غالبا برای اتصالات ساده کاربرد دارد مانند اتصالاتنبشی جان (تقویت شده) , اتصالات با نبشینشیمنی (تقویت نشده) و اتصالات نیم گیردار (نیم صلب ) اتصالات گیردار (صلب) و غیره …
وزن نبشی (stainless steel corner ) بر حسب کیلو گرم میباشد که از طریق فرمول زیر محاسبه میشود.
ضخامت نبشی بر حسب( متر) *طول (متر)*اندازه بالهای آن (متر)*7850*2 = وزن محصول بر حسب کیلوگرم
اندازه های مختلف ذکر شده در فرمول بالا باید با استفاده از اندازه های موجود در جدول اشتال قرار داده شود تا بتوان وزن نبشی را به درستی محاسبه نمود.
نبشی آلومینیومی در کار هایی مانند ساخت انواع ساختمان ها و سازه های با وزن کم استفاده می شود. مقاومت بالایی نسبت به خوردگی دارد و وزن کمی دارد. استحکام بالا و جوش پذیری خوب و غیر مغناطیسی بودن از دیگر ویژگی های ناودانی آلومینیومی می باشد. آلومینیوم یکی از بهترین جایگزین های آهن به دلیل وزن بسیار سبک آن می باشد.
نبشی گالوانیزه یکی دیگر از انواع نبشی ها می باشد که عملیات گالوانیزاسیون بر روی آن انجام گرفته است. برای گالوانیزه کردن در ابتدا نیاز است که عملیاتی مانند تمیز کاری، آبکشی و خشک کردن بر روی نبشی مورد نظر انجام گیرد و سپس باید نبشی را درون یک وان سرشار از روی مذاب غوطه ور سازند و سپس آن را خارج کنند. این کار باعث می شود تا لایه ای از فلز روی بر روی نبشی قرار گرفته و از خوردگی و زنگ زدن آن جلوگیری کند. این امر به علت فعالیت شیمیایی فلز روی می باشد که اجازه واکنش دادن اکسیژن هوا را به آهن نمی دهد. از این نوع نبشی در محیط هایی که در معرض رطوبت و یا اسیدهای مختلف می باشند استفاده می شود.
گالوانیزه کردن هزینه کمتری را نسبت به رنگ آمیزی نبشی دارد و می توان با صرف هزینه کمتر خواص نبشی را بهبود بخشید.
عوامل مختلفی از جمله وزن نبشی، نوع نبشی و همچنین کیفیت آن در قیمت نبشی اهمیت زیادی دارند که شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت آن با کارشناسان آرسیس فولاد تماس بگیرید.
بعد از دریافت قیمت محصولات مختلف در کنار نبشی اعم از قیمت میلگرد، قیمت تیرآهن، قیمت ناودانی، قیمت ورق فلزی مورد نظر خود، کافی است با شماره 54774 – 021 تماس بگیرید تا در زمینه انتخاب محصول مناسب برای سازه خود، از مشاوره کارشناسان آرسیس فولاد استفاده و برای ثبت سفارش، مراحل مورد نیاز را طی کنید.