امروز : شنبه 6 مرداد 1403

قیمت میلگرد کاوه تیکمه داش:  

ثابت

قیمت میلگرد خرمدشت تاکستان:  

ثابت

قیمت میلگرد نیک صدرا توس:  

65 تا 80 تومان

افزایش

قیمت میلگرد میانه:  

ثابت

قیمت میلگرد شاهین بناب:  

ثابت

قیمت میلگرد پرشین فولاد:  

ثابت

قیمت میلگرد کیان فولاد ابهر:  

50 تومان در برخی سایزها

افزایش

قیمت میلگرد اردبیل:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد بردسیر کرمان:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آریا ذوب:  

ثابت

قیمت میلگرد گلستان:  

ثابت

قیمت میلگرد هشترود:  

100 تا 150 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آناهیتا گیلان:  

ثابت

قیمت میلگرد سمنان:  

ثابت

قیمت میلگرد آذر فولاد امین:  

ثابت

قیمت میلگرد حسن رود:  

50 تومان

افزایش

فولاد میلگرد کیان کاشان:  

ثابت

قیمت میلگرد سپهر ایرانیان:  

ثابت

قیمت میلگرد سیادن ابهر:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد سیرجان حدید جنوب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد ظفر بناب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد راد همدان:  

50 تومان

افزایش

مواردی که در این مطلب میخوانید

فلزات رنگی چیست؟

در طبیعت دو نوع فلز آهنی و غیر آهنی وجود دارد. فلزات آهنی اولین فلزاتی بودند که برای متالوژی توسط انسان ها به کار گرفته شدند. آهن و انواع آلیاژها و ترکیبات آن مانند فولاد چدن و غیره جزو فلزات آهنی به حساب می‌‌آیند و هر کدام از آن‌ها دارای کاربردهای بسیار زیادی در مصارف صنعتی و عمومی هستند.

 مس، طلا و نقره همگی مواد جذابی برای انسان‌های اولیه بودند به خصوص که این فلزات نسبت به اندازه فلزات آهنی در برابر خوردگی حساس نیستند و کاربردهای بسیار زیادی در صنایع محتلف دارند. نادر بودن این نمونه از فلزات باعث می شود تا آنها جزو گرانترین فلزهای دنیا شناخته شوند.

فلزات غیرآهنی یا رنگی به ‌طور گسترده در مهندسی مکانیک، مهندسی برق، الکترونیک، صنایع شیمیایی، مهندسی انرژی هسته‌ای و غیره استفاده می‌شوند. فلزات رنگین کمان یا رنگین که به دلیل رنگ‌ بندی‌های متنوعی که دارند به این نام شناخته می‌شوند، از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

سرب، قلع، مس، روی، نیکلف برنز، آلومینیوم و غیره در دسته فلزات رنگی تقسیم بندی می شوند. همچنین در نظر بگیرید که هر فلزی که پایه غیر آهنی داشته باشد، وارد این گروه می‌ شود.

انواع فلزات رنگین

همانطور که بالاتر گفتیم فلزات رنگین انواع مختلفی دارند که در این قسمت به چند نمونه از آنها اشاره می کنیم و راجع به آنها کمی توضیح ارائه خواهیم داد:

فلز آلومینیوم

یکی از انواع فلزات رنگین، آلومینیوم است. از مهم ترین خواص آن می توانیم به انتقال جریان الکتریسته و همچنین انتقال گرما اشاره کنیم. فلز آلومینیوم نسبتا از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است و در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاوم می باشد. آلومینیوم جزو فلزات سبک شناخته شده بنابراین وزن بسیار کمی دارد. از ترکیب آلومینیوم با فلزات آهنی دیگر و فلزات رنگی، آلیاژهای بسیار سودمند و مختلفی حاصل می شود. آلومینیوم به دلیل وزن کم و مقاومت بالایی که دارد در صنعت هواپیما سازی کاربرد دارد.

فلز مس

یکی از پرکاربرد ترین فلزات رنگی، فلز مس می باشد که در طبیعت یافت می شود. رنگ این فلز قرمز می باشد که جلای ویژه ای نیز دارد.  فلز مس یک رسانای بسیار عالی برای جریان برق می ‌باشد. از این فلز در بخش های مختلف صنعت و عمومی استفاده می شود. از مهم ترین آن‌ها استفاده در تولید انواع سیم‌ها، لوله‌ها، دستگیره‌ها، در و پنجره‌ها، تهیه انواع ظروف آشپزخانه و موارد دیگر است. مس مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد و  در مقابل اکسید و زنگ زدگی بسیار مقاوم است.

فلز روی

این فلز رنگی نیز کاربردهای بسیار زیادی دارد. رنگ فلز روی مایل به آبی بوده ولی شکستگی هایی روی این فلز دیده ی شود که این قسمت ها را براق تر نشان می دهد. از ذوب سنگ معدن این فلز به دست می آید و در آلیاژهای مانند برنز و برنج و لحیم‌ها از روی استفاده می کنند. فلز روی در مقابل اکسید شدن و زنگ زدگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد و در عین حال یک فلز ترد محسوب می شود.

انواع فلزات رنگین

فلز نیکل

نیکل فلزی به نسبت سخت می باشد. رنگ این فلز بین سفید و نقره ای می باشد و در برابر اثرات جوی مقاومت بسیار بالایی دارد زیرا دمای ذوب آن بالاست. از نیکل در مصارفی مانند صنایع مربوط به الکترونیک، سیم‌ها و کابل ‌های موجود در این صنعت استفاده می شود. نیکل برای ساخت شیشه‌های به رنگ سبز نیز استفاده می ‌شود.

فلز سرب

از مهم ترین فلزات رنگی، فلز سرب می باشد. رنگ این فلز تقریبا خاکستری است و درجه انبساط طولی برای فلز سرب بسیار بالاست. سرب در مقابل اکسید شدن و زنگ زدگی مقاومت بسیار زیادی از خود نشان نمی دهد. سرب به عنوان فلزی نرم شناخته شده است و در انواع سازه های ساختمانی، در ساخت سقف ها و لوله ها، باتری خودروها، تزیین کاری و غیره استفاده می شود. همچنین در صنعت سرامیک سازی و بسیاری صنایع دیگر از فلز سرب استفاده می‌ گردد.

فلز برنز

برنز یک نوع آلیاژ است که در ترکیب آن 90 درصد مس، 10 درصد قلع به کار رفته است. رنگ  این فلز از برنج تیره تر بوده و بیشتر به رنگ مس است. خواص آن نیز اغلب شبیه به خواص فلز برنج است.

فلز قلع

قله به رنگ نقره ای مایل به آبی می باشد. این فلز خواص مختلفی از جمله درجه انبساط زیاد، سهولت در خم کاری، مقاوم در برابر اسید و پوسیدگی دارد. از قلع برای تهیه برنز و لحیم‌های نرم و اندود کردن ظروف مسی در سفید‌ گری استفاده می‌ شود.

این فلزها تنها چند نمونه از فلزات رنگی می باشد که ما در اینجا نام بردیم. توجه داشته باشید تعداد این دسته از فلزات زیاد است.

کاربرد فلزات رنگی

کاربرد فلزات رنگی

همانطور که بالاتر خواندید هر کدام از فلزات رنگی در صنایع مختلفی کاربردی دارند که از جمله آنها می توانیم موارد زیر را نام ببریم:

برای مثال فلزاتی مانند کروم، کبالت و تیتانیوم در تولید رنگ های صنعتی به کار می روند.

1- در صنعت چاپ برای تولید جوهر از فلزات رنگی استفاده می کنند.

2- در صنایع ساختمانی از فلزات رنگین جهت رنگ آمیزی و پوشش دهی سازه ها و مواد ساختمانی استفاده می شوند.

3- علاوه بر اینها فلزات رنگین در صنعت داروسازی، لوازم بهداشتی و آرایشی، الکترونیک، جواهر سازی و غیره کاربرد دارند.

ضایعات فلزات رنگی

در توضیحی کوتاه و مختصر می توانیم بگوییم که ضایعات فلزات رنگی شامل تمام ترکیباتی است که در آن‌ها فلزاتی مانند مس و قلع باقی مانده‌ است. 

اگر محصول قبلی امکان بازیافت داشته باشد در آن صورت ضایعات این محصول فلزی تبدیل به ماده‌ای ارزشمند می‌شود که خریدار ضایعات فلزات رنگی و فروشنده آن سود زیادی بدست خواهند آورد.

ضایعات فلزات دو دسته هستند برخی از آنها ضایعاتی از آهن و مشتقات آن هستند که به آنها ضایعات آهنی گفته می شود سایر فلزات باقی مانده مانند مس، آلومینیوم و روی جزء فلزات رنگی هستند که ضایعات آن‌ها نیز کاربردهای زیادی در صنایع دارد.

ذوب فلزات رنگی

ذوب فلزات رنگی فرآیندی است که در آن فلزات غیر آهنی به حالت مایع تبدیل می‌شوند. این فلزات شامل مس، آلومینیوم، سرب، روی، نیکل، و فلزات گرانبها مانند طلا و نقره می‌شوند. فرآیند ذوب فلزات رنگی به ‌طور عمده در صنایع تولیدی و بازیافت به‌ کار می ‌رود. برای این کار در ابتدا ضایعات فلزات رنگی را جمع آوری و پاکسازی می کنند سپس آنها را خرد کرده و به قطعات کوچک تبدیل می کنند و با استفاده از حرارت آنها را ذوب می کنند. در مرحله آخر فلزات ذوب شده را برای شکل دهی در قالب می ریزند و بعد از سرد شدن فلزات آنها را خارج می کنند و در صنایع به کار می گیرند.

خرید فلزات رنگی

پیشنهاد می کنیم برای خرید انواع فلزات رنگی به مراکز معتبر مراجعه نمایید. آرسیس فولاد به عنوان معتبر ترین مرکز خرید فولاد، آلیاژی های فلزی، انواع فلزات رنگی و غیره با سال ها تجربه خود را به عنوان یکی از قدیمی ترین و معتبرترین توزیع کنندگان این محصولات دانسته و طیف وسیعی از این محصولات را بنا به نیاز های مشتریان گرامی ارائه می دهد.

قیمت فلزات رنگی

قیمت فلزات رنگی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار می‌ گیرد و می‌تواند به ‌طور قابل توجهی نوسان داشته باشد. این عوامل شامل عرضه و تقاضای جهانی، شرایط اقتصادی، هزینه‌های استخراج و تولید، نرخ ارز و تحولات سیاسی و جغرافیایی است. لازم به ذکر است که قیمت‌ ها به ‌طور روزانه تغییر می‌ کنند و برای اطلاعات به‌ روز بهتر است با مشاوران ما در آرسیس فولاد تماس بگیرید.