امروز : جمعه 20 مهر 1403

قیمت میلگرد کاوه تیکمه داش:  

ثابت

قیمت میلگرد خرمدشت تاکستان:  

ثابت

قیمت میلگرد نیک صدرا توس:  

65 تا 80 تومان

افزایش

قیمت میلگرد میانه:  

ثابت

قیمت میلگرد شاهین بناب:  

ثابت

قیمت میلگرد پرشین فولاد:  

ثابت

قیمت میلگرد کیان فولاد ابهر:  

50 تومان در برخی سایزها

افزایش

قیمت میلگرد اردبیل:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد بردسیر کرمان:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آریا ذوب:  

ثابت

قیمت میلگرد گلستان:  

ثابت

قیمت میلگرد هشترود:  

100 تا 150 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آناهیتا گیلان:  

ثابت

قیمت میلگرد سمنان:  

ثابت

قیمت میلگرد آذر فولاد امین:  

ثابت

قیمت میلگرد حسن رود:  

50 تومان

افزایش

فولاد میلگرد کیان کاشان:  

ثابت

قیمت میلگرد سپهر ایرانیان:  

ثابت

قیمت میلگرد سیادن ابهر:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد سیرجان حدید جنوب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد ظفر بناب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد راد همدان:  

50 تومان

افزایش

مواردی که در این مطلب میخوانید

کاربرد ورق استیل

در واقع استیل نوعی آلیاژ است که پایه آن را آهن تشکیل داده و دارای مقدار بسیار کمی کربن می باشد. این آلیاژ به نام فولاد نیز نامیده می شود.

از ورق استیل ضد زنگ که اصطلاح عامیانه آن فولاد ضد زنگ می باشد در ابتدا در ساخت قاشق و چنگال به کار گرفته شد. این نوع استیل دارای خاصیت ضد زنگ بودن نیز می باشد. ما در این مقاله می خواهیم به طور کامل به این موضوع که استیل چیست، چه کاربردهایی دارد و چگونه ساخته می شود، بپردازیم.

استیل چیست؟

همانطور که گفتیم استیل آلیاژی است که از عناصر آهن و درصد کمی از عناصر دیگر به وجود آمده است. اگر عناصر تشکیل دهنده در ترکیب آن با یکدیگر فرق داشته باشد خواص آنها نیز متفاوت خواهد شد. استیل در برابر رطوبت زیاد زنگ می زد و به همین دلیل ترکیبات مختلفی از قبیل کروم برای ضد زنگ بودن آن به کار گرفته شد.

خواص مکانیکی و سختی و شکل پذیری آن به میزان و مقدار عناصر دیگر در آن از جمله نیکل ، مولیبدنیوم ، تیتانیوم و فلز مس بستگی دارد.

ترکیبات استیل

ترکیبات یا همان مواد تشکیل دهنده استیل ها علاوه بر آهن و کربن، شامل نیکل، کروم، مولیبدن و غیره می‌باشد. هریک از این عناصر بر حسب کاربرد به میزان متفاوتی در استیل وجود دارند و خاصیت‌های مختلفی در ویژگی‌های مکانیکی و شیمیایی استیل بر جای می گذارند.

فرمول و گروه عاملی استیل

استیل (acetyl ) در شیمی آلی یک گروه عاملی با فرمول شیمیایی COCH3 است که گاها برای نمایش آن از Ac استفاده می کنند. استیل دارای یک گروه متیل است که با تک پیوند به یک کربونیل پیوند خورده است.

انواع استیل (فولاد)

از نظر ساختار شیمیایی و خواص فیزیکی فولاد یا استیل به چهار نوع تقسیم می شود. که شامل وارد زیر می شود:

1- استینلس استیل (فولاد ضد زنگ)

 

استیل ها شناخته شده تریم نوع فولاد ضد زنگ می باشند که در بازار موجود هستند. این نوع استیل براق است و به طور کلی چند درصد کروم در ترکیب آن وجود دارد که عنصر اصلی آلیاژی استیل می باشد. این نوع فولاد در صنایع کاربردهای مختلف دارد که در ادامه آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

2- فولاد آلیاژی

این نوع فولاد مخلوطی از چند فلز می باشد. فولاد آلیاژی ارزان تر و در برابر خوردگی مقاوم می باشد. از این نوع فولاد در قطعات خودرو، بدنه کشتی ها و غیره استفاده می شود. فولاد آلیاژی ترکیبی از چندین فلز آلومینیوم، مس، نیکل، روی و غیره است.

3- فولاد کربنی

فولادهای کربنی فوق العاده قوی هستند و به همین دلیل است اغلب برای ساختن وسایلی مانند چاقو، سیم‌های پرتنش، قطعات خودرو و سایر موارد مشابه استفاده می‌شود. فولاد کربنی حدود 90 درصد از کل تولید فولاد را تشکیل می‌دهد. عناصری مانند هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن به میزان کمی به آن اضافه می شوند زیرا وجود بیش از اندازه آن‌ها باعث از بین رفتن خواص فولاد می‌شود. همچنین عناصری مانند منگنز به صورت اتفاقی با فولاد ترکیب می‌شوند در حالی که ترکیب شدن آن‌ها ضرورتی ندارد. آلومینیوم، کروم، نیکل و غیره زمانی که با فولاد ترکیب می شود خواص ویژه ای از جمله استحکام، مقاومت بر در برابر خوردگی و غیره به آن می دهند.

4-  فولاد ابزار

این نوع فولاد در برابر حرارت مقاوم است و اغلب برای ساخت ابزارهای فلزی مانند چکش مورد استفاده قرار می گیرد. آن‌ها از عناصری مانند کبالت، مولیبدن و تنگستن ساخته شده‌اند.

کاربردهای استیل

از جمله پرکاربردترین آلیاژها، استیل می باشد که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر بیشتر صنایع از این آلیاژ استفاده می‌کنند تا کیفیت محصولات خود را در سطح بالایی نگه دارند.

به دلیل خواص منحصر به فردی که استیل دارد، کاربردهای مختلفی نیز دارا می باشد. همانطور که متوجه شدیم این آلیاژ از مقاومت بالایی نسبت به زنگ‌ زدگی برخوردار است و به آسانی با اکسیژن وارد واکنش نمی‌شود. به همین دلیل این آلیاژ خورده نمی شود و به یک آلیاژ کاربردی برای محیط‌ های مرطوب و شرجی تبدیل شده است. برخی از کاربردهای استنلس استیل عبارت اند از:

کاربرد استیل در صنعت ساختمان سازی

آلیاژ استیل در معماری و ساختمان سازی به دلیل خواص منحصر به فرد و ظاهر زیبایی که دارد به کار گرفته می شود همچنین در ساخت نماهای خارجی و دکوراسیون‌های داخلی نیز استفاده می شود.

کاربرد استیل

استنلس استیل در صنعت پزشکی و دارویی

این آلیاژ در ساخت تجهیزات بیمارستانی به کار گرفته می شود. برای مثال برای ساخت ایمپلنت از استیل استفاده می کنند دلیل آن هم این است که استیل با بدن انسان سازگاری دارد و با کاشت ایمپلنت در دهان، بدن دچار واکنش منفی نخواهد شد.

همچنین برای ساخت بسیاری از لوازم دندانپزشکی، وسایل مربوط به عمل جراحی، ساخت مفاصل مصنوعی و موارد دیگر از استیل استفاده می ‌گردد.

کاربرد استیل در لوازم خانگی

این آلیاژ در لوازم آشپزخانه و غیره در زندگی روزمره مهم ترین کاربردها را دارد. برای مثال در صنعت مبلمان ‌سازی این آلیاژ نقش مهمی دارد و جزو متریال‌های مصرفی مهم آن محسوب می‌شود. این آلیاژ قابلیت بازیافت و استفاده مجدد را دارد و چندین بار مورد استفاده قرار می گیرد. برای همین طی چند سال اخیر برای لوازم ختمگی مورد استقبال قرار گرفته است.

استیل در صنعت حمل و نقل و و خودروسازی

استیل برای اولین بار در صنعت ماشین سازی توسط شرکت فورد به کار گرفته شد که چس از آن ما بقی متوجه شدند که این آلیاژ می تواند قابلیت های مختلفی در این صنعت داشته باشد. در حال حاضر از این آلیاژ برای ساخت و تولید قطعات مختلف خودرو همچون اگزوز استفاده زیادی می‌شود. همچنین در تولید بسیاری از قطعات داخلی خودرو از آن استفاده می شود.

کاربرد استیل در صنعت کشاورزی

در صنعت کشاورزی از کودهای شیمیایی و سم ها استفاده می شود بنابراین به کارگیری آلیاژی که دارای خاصیت خورندگی باشد باعث از بین رفتن ابزارهای کشاورزی می شود. برای همین تجهیزات کشاورزی و ابزارآلات باید با استفاده از متریال ضد خورندگی نظیر استنلس استیل ساخته شوند. بنابراین آلیاژ استیل در این صنعت نیز کاربردهای مختلف دارد.

استنلس استیل در صنعت برق

یکی از کاربردهای مهم استیل در تولید برق است. استیل دارای مقاومت بالایی است بنابراین گزینه مناسبی جهت ساخت قطعات توربین‌های بخاری و گازی برق است. در ساخت انواع پیچ و مهره، چرخ دنده و قطعات دیگر از استیل استفاده زیادی می شود. ورق های استیل در سایز و ابعاد مختلف و در شکل های متنوع در صنعت برق مورد استفاده قرار می گیرد.

مزایای استفاده از انواع استیل

فولاد در مقایسه با سایر آلیاژها قیمت کمتری دارد. تعدادی از مزیت های رایج استفاده از انواع استیل عبارت اند از: 

  • استحکام و دوام
    • سبکی در وزن
    • نصب آسان و سرعت در ساخت 
    • انعطاف پذیری و شکل پذیری
    • ساخت آسان در اندازه‌های مختلف 
    • مقاومت در برابر آفات و حشرات، رطوبت، آب و هوا، کودها، آتش
    • مقرون به صرفه و قیمت مناسب
    • سازگار با محیط زیست 
    • بهبود کیفیت ساخت‌و‌ساز ایمن و مقاوم

خواص انواع استیل

انواع استیل خواص مختلفی دارند که چند نمونه از آنها به طور خلاصه شامل مورد زیر می باشد:

  • استحکام و سختی بالا نسبت به فولاد کربنی
    • در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند
    • در دماهای بالا استحکام زیادی دارند
    • دارای خاصیت مغناطیسی
    • دارای ظاهری مناسب هستند

انواع آلیاژ استیل

استیل ها در گروه های مختلف و با خواص مختلفی در بازار عرضه می گردند. استیل ها در یک دسته ‌بندی کلی شامل استیل بگیر و نگیر هستند که هرکدام دارای چندین گرید می باشند. در قسمت زیر، انواع استیل و گریدهای آن‌ها را توضیح خواهیم داد:

1. آلیاژ استیل بگیر

در زیر به انواع آلیاژهای استیل بگیر اشاره خواهیم کرد:

آلیاژ استیل 410

این آلیاژ در برابر خوردگی نسبتا مقاوم است. این مدل قیمت مناسبی دارد و این نوع فولاد به دلیل خاصیت مغناطیسی‌ به استیل بگیر مشهور است. مقدار کروم در این فولادها بیشتر از مقدار نیکل آنهاست. این سری از استیل‌ ارزان ‌تر از خانواده نگیر هستند.

آلیاژ استیل 420

این استیل در برابر سایش سختی و مقاومت بالایی دارد. از این آلیاژ در ساخت ابزارهایی مانند چاقو و قیچی استفاده می کنند. همچنین، قیمت بالاتری نسبت به استیل 410 دارد.

آلیاژ استیل 430

از گران قیمت ترین آلیاژ استیل بگیر می باشد.  این آلیاز در لوازم خانگی کاربردهای متنوعی دارند و دلیل این امر، آن است که از قابلیت عملیات حرارتی خوبی برخوردار می باشد.

2. آلیاژ های استیل نگیر

این نوع آلیاژ دارای چهار نوع است که عبارتند از:

 آلیاژ استیل 304

نام دیگر آن، استیل 18-8 است به این معنا که 8 درصد نیکل و 18 درصد کروم دارد. این آلیاژ در مدل‌های پر کربن و کم کربن تولید می ‌شود. مدل کم کربن آن را با نام استیل L304 شناخته شده است.  در دسته آلیاژهای استیل نگیر ارزان ‌ترین مدل 304 می‌باشد و در صنعت جوشکاری کاربرد دارد.

آلیاژ استیل 316

این دسته از استیل‌های نگیر همانند استیل 304 در مدل کم کربن L316 ساخته می‌شود. بر همین اساس، این مدل نیز برای جوشکاری مناسب هستند. این مدل دارای عنصر مولیبدن است و قیمت بالاتری نسبت به استیل 304 دارد.

 آلیاژ استیل 321

استیل 321 دارای تیتانیوم است. این مدل گران تر از دو مدل دیگر می باشد. همچنین از مقاومت بالایی در برابر خوردگی و دما برخوردار است.

آلیاژ استیل 316 Ti

این مدل حاوی مقدار زیادی تیتانیوم، نیکل و کروم است به همین دلیل قیمت به نسبت بالایی دارد. به دلیل وجود تیتانیوم در این نوع فولاد، این مدل مقاوت زیادی در برابر خوردگی دارد. این مدل در بین آلیاژ نگیر گران قیمت ترین می باشد.

3. آلیاژهای استیل نسوز

همانطور که از نام این آلیاژها مشخص است، مقاومت بالایی در برابر حرارت دارد. دارای دو مدل می باشد که عبارت اند از:

آلیاژ استیل 309

این آلیاژ در برابر اکسیداسیون در دمای بالا مقاوم است. در تمامی سایزها قابل سفارش است. به علاوه لازم به ذکر است، فولادهای زنگ نزن نسوز گران‌ ترین محصولات در بین گروه‌های مختلف فولادی هستند.

 آلیاژ استیل 310

درصد کروم و نیکل در این آلیاژ بیشتر از مدل 309 می باشد و از نظز قیمتی نیز گران تر می باشد.

تفاوت فولاد و استیل

تفاوت اصلی بین فولاد و استیل ظاهر آنها می باشد. فولادهای ضد زنگ یا اسنلس استیل براق هستند ولی فولادهای معمولی مات می باشند.همچنین از نظر ترکیب شیمیایی نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند.

کربن عنصر اصلی فولاد است باعث افزایش مقاومت مکانیکی آن می شود در حالی که کروم موجود در استیل نیز نقش تقویتی در آن دارد و باعث بهبود مقاومت آن در برابر خوردگی می‌شود. بنابراین، استیل و فولاد ازلحاظ ترکیب شیمیایی و عناصر موجود در خود با یکدیگر فرق دارند.

قیمت ورق استیل

این نکته را مد نظر داشته باشید هزینه ورق های استیل بسته به انتخاب مدل، کیفیت و ابعاد آنها می تواند متفاوت باشد. در صورتی که قصد خرید انواع ورق استیل را داشتید می توانید با کارشناسان ما در مجموعه آرسیس فولاد در تماس باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی نمایند.