امروز : جمعه 10 فروردین 1403

قیمت میلگرد کاوه تیکمه داش:  

ثابت

قیمت میلگرد خرمدشت تاکستان:  

ثابت

قیمت میلگرد نیک صدرا توس:  

65 تا 80 تومان

افزایش

قیمت میلگرد میانه:  

ثابت

قیمت میلگرد شاهین بناب:  

ثابت

قیمت میلگرد پرشین فولاد:  

ثابت

قیمت میلگرد کیان فولاد ابهر:  

50 تومان در برخی سایزها

افزایش

قیمت میلگرد اردبیل:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد بردسیر کرمان:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آریا ذوب:  

ثابت

قیمت میلگرد گلستان:  

ثابت

قیمت میلگرد هشترود:  

100 تا 150 تومان

افزایش

قیمت میلگرد آناهیتا گیلان:  

ثابت

قیمت میلگرد سمنان:  

ثابت

قیمت میلگرد آذر فولاد امین:  

ثابت

قیمت میلگرد حسن رود:  

50 تومان

افزایش

فولاد میلگرد کیان کاشان:  

ثابت

قیمت میلگرد سپهر ایرانیان:  

ثابت

قیمت میلگرد سیادن ابهر:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد سیرجان حدید جنوب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد ظفر بناب:  

50 تومان

افزایش

قیمت میلگرد راد همدان:  

50 تومان

افزایش

اخبار آهن آلات

میلگرد سنجاقی و کاربرد آن

بهناز میرلوحی
sharif sharif 1399/04/21 0

امروز در این پست در مورد میلگرد سنجاقی و کاربرد آن در صنعت صحبت می کنیم از میلگرد سنجاقی برای بالا بردن مقاومت سازه استفاده می کنیم که در واقع یکی از مصالح پرکاربرد و پرمصرف در این صنعت به حساب می آید. این نوع محصول در گروه آرماتورهای عرضی است که به القاب سنجاقی، سنجاقکی، قلاب دوخت یا دوخت…

امروز در این پست در مورد میلگرد سنجاقی و کاربرد آن در صنعت صحبت می کنیم

از میلگرد سنجاقی برای بالا بردن مقاومت سازه استفاده می کنیم که در واقع یکی از مصالح پرکاربرد و پرمصرف در این صنعت به حساب می آید. این نوع محصول در گروه آرماتورهای عرضی است که به القاب سنجاقی، سنجاقکی، قلاب دوخت یا دوخت ستون شهرت دارد.

در حال حاضر میلگرد سنجاقی در سازه های بتنی بسیار مفید است به این علت که تاثیر خیلی زیادی در تغییر شکل دادن ستون ها به عنوان بارهای کناری دارد. در این مطلب سعی داریم که به کاربرد این مدل میلگرد که به ظاهر بسیار کوچک می باشد اما در صنعت ساختمان سازی کاربرد بسیاری دارد و نقش مهمی ایفا می کند بپردازیم. با آرسیس فولاد همرا شوید.

میلگرد سنجاقی چیست؟

این میلگرد برای استقامت در مقابل نیروی برشی مورد کاربرد قرار می‌گیرد. صورت ظاهری میلگرد سنجاقی دربردارنده یک میلگرد طولی با دو انتهای خم با زاویه گوناگون است. این خم انتهایی به خودی خود در نوع متفاوت اجرا می شود. 

خم دو طرف ۹۰ درجه:

 دو خم استاندارد ۹۰ درجه در دو سر میلگرد تشکیل می شود که ، این خم به میزان ۱۲ برابر قطر میلگرد اجرا می‌گردد.

  • خم یک طرف ۹۰ درجه و یک طرف ۱۳۵: یک خم استاندارد ۹۰ درجه در یک سمت و یک خم استاندارد ۱۳۵ درجه به شکل چنگک در سمت دیگر است.

به‌طورمعمول از آرماتور هایی با سایز ۸ و ۱۰ و از نوع AII برای ساخت این میلگرد‌ها استفاده می‌شود. همچنین تعداد و فاصله هر یک از این میلگردها باید برحسب نقشه‌های محاسباتی سازه تعیین شوند.

کاربرد آرماتور سنجاقی در صنعت ساختمان سازی

 

کاربرد مهم میلگرد سنجاقی در ستون‌ها می باشد و نحوه قرارگیری آنها در ستون به صورت دوبل و عمود بر هم است. تعداد آرماتور سنجاقی در هر ضلع بسته به فاصله آزاد میلگردهای طولی تعیین می‌شود. این میلگردها به شکل دوبل و حالت عمود برهم روی هم قرار می گیرند. همچنین این میلگرد باید میلگردهای طولی ستونی را بپوشاند. 

در بعضی مواقع امکان دارد در یک ضلع ۳ تا ۴ میلگرد دوخت در قسمت انتهایی یکدیگر قرار گیرند. از قلاب سنجاقی برای دیوارهای برشی نیز استفاده می‌شود. باید به این نکته اشاره کنیم که میلگرد  سنجاقی باید توسط سیم مفتول به خاموت یا میلگرد وصل شود

خاموت چیست و چه مصرفی دارد؟

به طور کل خاموت نوعی خاص از میلگرد است که به شکل عرضی جهت بالابردن استقامت در مقابل عملیات های برش یا پیچش و همینطور پیشگیری از به هم ریختن شکل ظاهری آماتورها در ابعاد طولی و عرضی بسته می شود.

این میلگردهای عرضی به «خاموت» شهرت دارد. خاموت ها میلگردهای فولادی هستند که به حالت باز و بسته که بیشتر به صورت چهار گوش شده تولید می گردند. نام دیگر این محصول که در آیین نامه ها از آن استفاده می کنند و به گونه ای به نام علمی آن شهرت دارد فولاد برشی قائم ، فولاد جان یا فولاد عرضی می باشد. 

قوانین آیین‌ نامه‌ای استفاده از میلگرد سنجاقی

 به برخی از قوانین و مقررات استفاده از میلگرد سنجاقی  در آیین نامه های جهانی اشاره می کنیم.

  • میلگردی که در یک سر دارای قلابی با زاویه خم کمتر از  ۱۳۵ درجه و قسمت مستقیم انتهایی به طول حدود ۶ برابر قطر میلگرد داشته باشد، همچنین  در انتهای دیگر دارای قلابی با زاویه خم ۹۰ درجه و قسمت مستقیم انتهایی به طول حداقل ۸ برابر قطر میلگرد باشد.
  • هر دو سر انتهایی میلگردهای دوخت باید در برگیرنده یک میلگرد طولی بوده و محل خم ۹۰ درجه آن باید در امتداد میلگرد طولی یکی در میان عوض شود.

 

در این مطلب باید به این نکته توجه کنیم که موقعی که در مقطع ستون ها اگر میلگرد های طولی از دوازده عدد بیشتر باشند، بستن میلگردهای سنجاقی در حالت یکی در میان منجر به ویبره زدن و تکان خوردن در موقع بتن ریزی می شود. در این حالت می توان مطابق آیین نامه های ثبت شده از خاموت های لوزی شکل که بسته می شوند استفاده کرد. همانطور که میدانید در هر خاموت که به شکل لوزی است تنها یک میلگرد توانایی قرار گرفتن به شکل آزاد دارد. 

نکات نهایی استفاده از میلگرد سنجاقی

در حال حاضر فناوری اجرای ساختمانی به قدری قدرت پیدا کرده است که اگر همه ی مقررات را رعایت کنید و نکات ایمنی را درنظر بگیریم، استفاده از میلگرد سنجاقی در دل ستون ها باعث بالا رفتن استقامت برشی ضروری می باشد. 

احتیاط‌های لازم نخست بر وظایف مهندس ناظر پروژه برقرار می‌باشد، او باید تعداد، قطر، خم و نحوه بسته شدن این میلگردها را همیشه بررسی کند. در مرحله بعد  وجود کارفرمایان دلسوز و تابع قوانین بسیار ضروری و واجب است و در نهایت مورد دیگری که باید در بدنه ساخت و ساز کشور نهادینه شود رعایت کردن نکات ایمنی در ساخت و ساز می باشد.  عدم رعایت آیین نامه‌ها و به اصطلاح «کم گذاشتن» زیان‌های جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که هزینه ی زیادی برای جبران خسارت باید پرداخت کنید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر، خرید و استعلام قیمت میلگرد سنجاقی یا حتی نبشی و ناودانی با کارشناسان ما در مجموعه آهن آنلاین آرسیس فولاد تماس حاصل فرمایید.

امروز در این پست در مورد میلگرد سنجاقی و کاربرد آن در صنعت صحبت می کنیم

تلفن پنج رقمی 54774    دفتر تهران